20 € na ubytovanie

20 € na ubytovanie
zaregistruj sa a získaš cestovný kredit zadarmo

sobota 18. marca 2017

Orchidea a Klosterneuburg

Výstava orchideí a zámok Klosterneuburg.


Len raz za dva roky sa koná v mestečku Klosterneuburg najväčšia výstava orchideí v Rakúsku.

K jej jedinečnosti prispieva aj fakt, že jej brány sú otvorené len počas dvoch týždňov.


Mottom tohtoročnej výstavy bolo "ORCHIDEA A UMENIE ZO ŠIESTICH KONTINENTOV." Bola by veľká škoda nechať si ujsť v skutku túto nádheru!


Na tohtoročnej výstave orchidei bola tamojšia oranžéria zmenená a iba pre tento účel vybudovali špeciálny vykurovací stan. Na ploche až 1800m2 sme videli všetko prekvitať a pri troche šťastia sme mohli pozorovať exotické motýle, krásne vodopády, jazierka a fontány.


Tak, ako organizátor sľúbil okrem tradičných vystavovateľov: Viedenskej mestskej záhrady a Spolkovej záhrady Schönbrunn svoje vzácne exponáty poskytlo aj Etnografickémúzeum z Viedne.Tento rok boli na obdiv vystavené lososové Phalaenopsisy dovezené z Thajska.Okrem vystavených exponátov bolo pre návštevníkov pripravených veľa predajných stánkov s rôznymi druhmi orchideí. Samozrejme jedinečné kúsky sme si odviezli aj my!


Naši nadšenci a historici si prišli na svoje v miestnom kláštore, ktorý nás vítal už z diaľky hore nad mestom.Vďaka zberateľskej činnosti augustiánskych mníchov(obývajú kláštor do dnes) kláštor uchováva veľa významných diel.


Jednýn z nich a najcenejším je určite slávny Verdúnsky oltár z roku 1811 ktorý sa považuje za najhodnotnejšiu zlatnícku prácu 12.storočia. Mali sme možnosť nadobudnúť vedomosti krátkym filmom a úžasnou sprievodkyňou. Nachádza sa tu tiež najstarší barokový organ na svete, prekrásna baroková "Sála terenna"(vstup do opátstva) časť kláštora.


Na svoje si prišli aj nadšenci stropných fresiek. Navštívili sme kláštornú knižnicu, ktorá obsahuje 170 tisíc zväzkov a patrí k najvýznamnejším zbierkam v Rakúsku.

Mestečko Klosterneuburg  nie je iba miestom viery a uchovávania cenných pamiatok.

Mesto patrí k producentom kvalitných vín a výbornej zmrzliny a to môžme len potvrdiť .

   Ďakujeme zo srdca našim klientom za krásne voňavý a farebný víkend s prenesením sa do obdobia Márie-Terézie.

   Ďakujeme.




                                                                      Galéria

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára